Skydds seminarium med Kim Arp


Helgen den 17-18 juni 2017 hade en grupp hundförare i Hässleholm glädjen att få ta del av ett grundläggande skyddsseminarium med fantastiske LCC Kim Arp från RSV2000 Danmark.

Lördagsförmiddagen startade med ”morgenmad”, ösregn och introduktion till färgsystemet, vilket några av oss kände till sedan innan, och några fick ta del av för första gången. Kim höll en engagerande teoretisk genomgång, och därefter, och lagom till solen kikade fram mellan molnen, var det dags för praktik. Vi var en blandad trupp på 7 deltagare med olika erfarenhet av skyddsarbete, och både unga och äldre hundar var representerade bland deltagarna. Dessutom hade vi celebert besök av både en riesenschnauzer och en dobermann, vilket var väldigt lärorikt då man tydligt kunde se både likheter och skillnader mellan raserna. Eftersom Kim hade med sig ett högtalarsystem var det lätt för alla att följa med i vad som skedde ute på planen.

Efter varje enskilt skyddspass gjorde Kim en kort sammanfattning om vad vi hade sett, och hur man kunde gå vidare i träningen, och det blev många intressanta diskussioner. Lördagen bjöd på tre träningspass per hund, och både hundar och förare var framåt kvällen rätt möra, men väldigt nöjda med dagen. Vi avrundade dagen med grillat och hundprat.

Söndagen började som lördagen med lite frukost/fika, och därefter gick vi direkt igång med skyddsträning. Både hundar och förare var taggade och fokuserade, och efter två träningspass var (tre pass för det ekipage som inte kunnat närvara under lördagen) avslutades helgen med att varje deltagare gav feedback till Kim vad de hade lärt sig under helgen och vad de skulle ta med sig i sin fortsatta träning. Alla var otroligt nöjda med seminariet, och sin egen och sin hunds utveckling.

Vi vill tacka Kim för att han med ett fantastiskt inspirerande engagemang delat sin kunskap med oss under denna helg och hoppas att han vill komma tillbaka snart igen!

För gruppen
Anneli Madsen