LCC veckan 2016 - Tyskland

Då är 2016 års LCC vecka över. Som tidigare år var veckan mycket informativ och givande. Tanken bakom LCC veckan är att samtliga LCC träffas och diskuterar frågor kring föreningen, tester och granskningar.

LCC veckan är även tänkt som en del av varje LCC kandidat utbildning. Det att få möjligheten att spendera en hel vecka med människor som besitter så pass hög kompetens som många av deltagarna på LCC veckan gör är faktiskt en stor ära. Innan själva LCC veckan började deltog vi på två dagars domarmöte där bedömningar diskuterades på ett sakligt sätt och allas åsikter var lika välkomna. Samtliga domare och LCC, samt kandidater fick möjligheten att döma hundar på en stor filmduk, och uttrycka syna synpunkter vad gäller bedömningen. Min uppfattning var att synkronisering av hur bedömningarna görs, vad är av vikt vid bedömning, vad bör prioriteras osv kom en bra bit på väg under diskussionerna ifrån video bedömningarna.

Skillnaden på årets LCC vecka jämfört med tidigare år är att den praktiska delen gavs mer utrymme i år. Varje förmiddag hela veckan ägnades åt teori som Dr Helmut Raiser förmedlade på ett mycket imponerande sätt. Vi som har lite svårt att förstå Tyskan fick det mesta översätt av den tålmodiga Urzula Zabel. Efter lunch och fram på kvällen var det träning av hundarna som gällde. Under veckan genomfördes både talentsightung och Körung där samtliga LCC och LCC kandidater deltog.

Urzula Zabel gick igenom hur Matrix fungerar tillsammans med några organisatörer ifrån Sverige och Danmark. Under slutet av veckan genomfördes sedan öppet seminarium med Bart Bellon. Omkring 120 personer deltog på seminariet som verkade vara mycket uppskattat av besökarna.
Några nya LCC blev uttagna av Dr Helmut Raiser, bland andra fick vårt grannland Danmark sin första LCC, Kim Arp.

Sammanfattningsvis måste vi säga att veckan varit mycket lärorik och givande och förutom det är det alltid lika kul att träffa hundvänner i från världens olika hörn.

Med vänliga hälsningar.
Thorvald Steinsson och Sara Halldorsdottir.