Robert Jönsson


Kompetenscenter Väst

Grundläggande utbildning i lydnad och skydd med Robert Jönsson

Helgen den 11-12 mars genomförde vi en grundläggande utbildning i lydnad och skydd med LCC Robert Jönsson. Vädrets makter var med oss då vi bjöds på vårsol och 10 plusgrader hela helgen.

Totalt var vi 10 st deltagare som bestod av rena nybörjare till tävlingsekipage i IPO 3.
Lördagen ägnades åt grundutbildning i lydnad där förmiddagspasset bestod av ett gediget och tydligt teoripass. Robert började med att gå igenom grunder i beteendelära och dressyrlära vilket var mycket uppskattat då det inte alltid finns med i utbildningar som erbjuds idag. Detta kopplades sedan samman med RSV:s utbildningskoncept med färger och med praktiska exempel ifrån Roberts arbete med att utbilda ledarhundar och utbildning av tävlingshundar. Vi fick på så sätt en tydlig bild av utbildningskonceptet och hur allt hänger samman i en röd tråd.
Vidare betonades vikten av uppfostran av hunden och hur detta påverkar den fortsatta utbildningen. Viktigt är också att inte kräva det extrema av hunden utan anpassa sig efter hundens kapacitet.

Efter intagen lunch så gick vi på eftermiddagen över till att omvandla teorin till praktik. Då hundar och förare bestod av ett brett spektrum ifrån nybörjare till tävlingsekipage så gav de praktiska övningarna alla något och visade tydligt den röda tråden i utbildningen.
På söndagen var det dags för skyddsutbildning och vi började förmiddagen med ett belysande teoripass där beteendelära och dressyrlära repeterades. Robert gick sedan igenom grundövningar i skyddet och hur dessa hänger samman med RSV:s utbildningskoncept samt hur dessa övningar utmynnar i skyddsmomenten i prövningsordningen.

Då lunchen var avklarad så genomförde alla ekipage två st pass med grundövningar anpassade efter respektive utbildningsnivå. Även här gav de praktiska övningarna alla något och visade den röda tråden i utbildningskonceptet.

Sammanfattningsvis så var utbildningen mycket uppskattad av alla och gav var och en något matnyttigt. Särskilt uppskattat var grunderna i beteendelära och dressyrlära, vilket man aldrig kan få för mycket av.

Vi vill tacka Robert för att han höll denna utbildningshelg hos oss och på ett lättförståeligt och engagerat sätt förmedlade sina kunskaper till oss. Tack!
Jörgen Lindqvist

Träningsfigurantutbildningen hos RSV2000 Sverige

är något jag varmt kan rekommendera, både erfarna och oerfarna figuranter.

Det var en rolig, trevlig och lärorik helg, erfarenheten skilde sig både bland deltagare och hundar vilket ledde till mycket bra och intressanta frågeställningar och diskussioner.

Helgen varvades med både teori och praktik. Allt var väl planerat och hade ett mycket bra upplägg. Det blev verkligen en gedigen grundutbildning, dels som figurant och dels som hundförare.

Något som jag gillade var att man hela tiden utgick från hunden som individ oavsett ras. Föraren hade en stor delaktighet redan från start i hundens grundutbildning och träningen anpassades efter hundens egenskaper och anlag.

Vill ge en stor eloge till instruktörerna Robert Jönsson och Nicklas Björkblom för ert engagemang och för att ni ville dela med er så mycket av er kunskap.

Tycker även det är roligt med en organisation som lägger sådan stor fokus på utbildning.

Tack åter igen för en bra helg.

// Johan Nordqvist

Artikel om helgen hittar ni ...Här

 

Kommentarer under helgen:

”Jag tycker att valp/unghundstester var bra och att man ser lite av åt vilket håll det "lutar."

”Korningarna verkar ju också helt logiska och att man tittar på "bra saker."

”Jag tycker att indelningen av bedömningarna verkar bra och att bedömningen
är ganska logisk och att man säkert ser en tråd i den hela”.(Jag själv måste sätta mig in mer i det hela)
”Det glädjer mig att man tittar på vad Schäfern faktiskt är avlad för/till och att man ska
arbeta efter vad man faktisk har för typ av hund.”

”Att med dessa tester ex korningarna där hunden ska kunna hoppa över planket och längdhindret att då hunden måste vara anatomiskt korrekt/sund byggd för att det överhuvud taget ska komma över samt hur viktigt det är med "rätt del på rätt plats."

”Färgsättning – Koordination finns en "röd tråd i alla grenar."

”Jag tror på det här och tycker det ska bli intressant.”

Tack för en mycket trevlig och lärorik info helg om RSV2000.
Det här känns som ett vinnande koncept att utbilda hund och hundförare samtidigt.
Att ha teori och sedan praktiskt genomföra tester och en hel del bra diskussioner har varit jättebra.
Trevliga nya hund kompisar mm, Vi är supernöjda   

Med vänliga hälsningar
Eva-Gun  och Sonny Karlsson

Artikel om helgen hittar ni ...Här


Lördagen den 16/1 hade vi ett LCC möte. Vi gick igenom och planerade verksamheten 2016, mycket är på gång och vi ser spänt och förväntansfullt på framtiden.

Vårt Workshop i april har det redan kommit in flera anmälningar till våra utbildningspaket. Många utbildningar kommer att genomföras under året och vi hälsar er alla välkomna att följa vår resa mot en ännu bättre och sundare schäferhund.

Robert Jönsson