Workshop 2017


Tack till en superbra spårhelg!

Då har vi haft en helg full av hundträning och för oss var det spår...
Fredagskvällen inleddes  med 1 timmes teori samt presentation av ekipage.

Lördag morgon startade vi klockan 9 i ett stormigt Ljungskile. Det blev mycket prat både ute i spåren och emellan eftersom det var stor spridning på erfarenhet och ålder av hundar. Alla diskuterade mycket och ställde många frågor.

Spårmarkerna var fina och mycket trampande blev det. Vi avslutade vid 18 tiden och då kändes det som om att stegen var slut… Tillbaka på Backamo för lite grillning och surr på kvällen. Söndag morgon startade vi upp vid klockan 9 i ett strålande solsken ute i markerna. Några förare hade träningsvärk  (inte alla).

Alla gick med och engagerade sig i samtliga spår för att höra dialogen kring varje hund. Måndagen inleddes med frågor vi hade med oss från dagarna innan. Efter det gick vi över till teori. Alla var väldigt tacksamma och nöjda efter denna helg.

Stort tack Nicklas Björkblom 

Vi vill också säga tack till  RSV2000 Sverige  för detta arrangemang, vi ses nästa år!!!

2.3
 

Några rader från kursdeltagare….

Thorvald var duktig på att förklara så att vi alla förstod.
Det var roligt att se hur bra hundarna svarade på träningsmetoderna och hur både hundarna och förarna utvecklades.

Jag fick under workshopen en bättre förståelse för vad de olika färgerna står för och lärde mig se och tänka på ett nytt sätt när det gäller hundträning.

En bestående minnesbild hos mig är bilden av motorvägsskylten. Hela vägen hem blev jag varje gång jag körde ut på en motorväg, påmind om vikten av att ha en balans mellan drift och teknik.

Tack för en mycket bra workshop och en trevlig helg!


info kommer
Under fyra dagar genomförde jag tillsammans med Henrik, träningsfigurantutbildningen för nära 20 figuranter. 

Figuranterna kom från söder till norr, unga som äldre, tjejer o killar. Fantastiska dagar där stor vikt lades på dressyrlärans alla de grunder.

Att förstå vad man gör när man figurerar/agerar med målsättning att genom retningar, samla energier (pressing) och konflikter få fram de önskvärda beteendena.

Tack för ert engagemang och ja det kommer bli en uppföljning.

Hälsningar
Robert o Henrik